Spajić sa socijalnim partnerima: Plan Evropa sad ključni iskorak u pravcu zadržavanja mladih u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, na vanrednoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta, socijalne partnere je upoznao smjernicama i strategijom predviđenom planom EVROPA SAD.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, pomenuti plan je ključni iskorak u pravcu zadržavanja mladih u Crnoj Gori i stvaranje bolje budućnosti.

“Fokus interesovanja socijalnih partnera je bio na povećanju iznosa minimalne zarade na 450 eura praćeno smanjenjem poreskih opterećenja na zarade, kao i ozbiljnom reformom poreskog sistema. Jedan od očekivanih rezultata je jačanje socijalnog dijaloga, unapređenje životnog standarda svih građana, ali i smanjenje sive ekonomije i proširenje poreske baze”, navodi se u saopštenju.

Socijalni partneri su, kako se navodi, načelno saglasni sa predlogom plana “EVROPA SAD!” ocjenjujući ga izuzetno hrabrim i reformskim, pozdravljajući činjenicu da se fokus sa političkih mora vratiti na ekonomsko-socijalne teme.

“Konačan stav socijalnih partnera biće usaglašen na sjednici Socijalnog savjeta koja je planirana početkom oktobra”, zaključuje se u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *