Jandreoski ponudio ostavku na mjesto izvršnog direktora Aerodroma

1 komentar
Jandreoski

Nakon jedva tri i po mjeseca na čelu Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski je ponudio ostavku na mjesto izvršnog direktora nakon burnog sastanka Odbora direktora. Prema informacijama Pobjede, to se desilo zbog sukoba sa članovima borda, koji su smatrali da treba da vode kadrovsku i poslovnu politiku u firmi. Od ostavke za sada nije bilo ništa, jer se tome oštro suprotstavio državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović. Jandreoski nije htio da komentariše ove navode.

Predsjednik Odbora direktora Nebojša Đoković i članovi Boro Todorović, Ognjen Jovović, Branko Vuković i Edin Dobardžić su, naime, kako je nezvanično rečeno našoj redakciji, zahtijevali da Jandreoski imenuje tri zamjenika, koje će oni kandidovati. Osim toga, smatrali su da su dovoljno stručni i da upravljaju firmom i donose poslovne odluke. Prije dolaska Jandreoskog, ovaj bord je promijenio sistematizaciju i uveo novo radno mjesto – zamjenik izvršnog direktora, na koje je postavljen Petar Radulović, sin poslanika Branka Radulovića (PZP).

Svi članovi borda Aerodroma CG su, inače, imenovani po partijskoj pripadnosti i niko od njih u dosadašnjoj karijeri nije imao dodira sa vazdušnim saobraćajem i komercijalnom avijacijom.

Biografije

Nebojša Đoković (DF), ekonomski savjetnik u Udruženju banaka, je magistar ekonomskih nauka. Radio je isključivo u bankarstvu i povremeno predavao internu reviziju na Ekonomskom fakultetu.

Ognjen Jovović (DF) je ekonomista i magistar turizma. U bord ACG dolazi sa biroa rada, gdje se vodio od 2005. do februara 2020. godine. U međuvremenu je bio stečajni uravnik u Solani, Novom prvoborcu, Bjelasici Radi, GP Primorju… I trenutno je stečajni upravnik sa najdužim stažom u Crnoj Gori. Osim toga je i sudski vještak ekonomsko-finansijske struke, a radio je i na poslovima procjenitelja pokretne i nepokretne imovine, te u ekonomsko-finansijskom konsaltingu i u oblasti primjene sistema kvaliteta. Mediji su javili da je ljetos zaposlio sina Sašu Jovovića na tivatskom aerodromu kao sezonca na mjestu zemaljskog stjuarta, kao i da je dogovoreno da po isteku tog ugovora bude primljen za stalno.

Politikolog Branko Vuković (Demokrate) do sada je radio u RTCG, Institutu za procjenu rizika i kritičnu infrastrukturu i u Skupštini Glavnog grada, a u posljednje dvije godine je privatni preduzetnik.

Pravnik Boro Todorović (PZP) bio je profesor u Srednjoj pomorskoj školi u Baru i u barskoj Poreskoj upravi-Direkciji javnih prihoda, gdje je jedno vrijeme bio i v.d. direktora. Potom je bio direktor u svojoj i u firmi ,,Futura plus“.

Eldin Dobardžić (Ura) je magistrirao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a potom doktorirao na investicionom menadžmentu i finansijama.

Stručnjak

Jandreoski je za direktora ACG izabran na javnom konkursu 11. juna ove godine. Bio je direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Sjevernoj Makedoniji i rukovodilac na nekoliko pozicija na aerodromu u Skoplju. Diplomirani je inžinjer elektrotehnike, ima diplomu iz menadžmenta civilnog vazduhoplovstva iz Singapura, kao i diplomu iz vazduhoplovstva MBA Aviation graduate na Univerzitetu Dunav Krems. Tokom intervjua je kao prioritete svog angažmana naveo sertifikaciju aerodroma, optimizaciju troškova preduzeća i tehničko unapređenje obje vazdušne luke.

Izvor: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *