“Carine” planiraju izgradnju još dva hotela na rivijeri

Dodajte komentar

Kompanija Carine planira izgradnju još dva hotelska objekta na rivijeri, u Kumboru i Đenovićima, čime će pod tim brendom, možda već od sljedeće godine, poslovati 4 odnosno 5 hotelskih objekata u Herceg Novom.

Prema riječima vlasnika kompanije, Čeda Popovića, pri kraju je izrada idejnog rješenja za hotel koji bi trebalo da se gradi u Đenovićima i ukoliko sve bude išlo po planu, bez administrativnih zastoja, gradnja bi mogla početi već na proljeće sljedeće godine. Čišćenje i priprema terena mogla bi krenuti i ranije, potvrdio je u razgovoru za Radio Jadran Popović.

„Kompanija je proteklih dana kupila još jednu parcelu u blizini Hotela Kumbor, tako da i tu imamo u planu izgradnju nekog depadansa ili nešto slično, vidjećemo. To je mala lokacija od 3 hiljade kvadrata“, naveo je Popović.

Kad je riječ o drugoj lokaciji u Đenovićima, Popović pojašnjava da je riječ o prostoru površine oko 11 hiljada kvadrata, na kojoj je planiran hotel sa 5 zvjezdica. Prema prvim procjenama, ulaganje u novi hotelski objekat visoke kategorije bilo bi između 20 i 25 miliona eura.

Od tri hotela kompanije Carine u Bijeloj i Kumboru, trenutno rade dva, Park i Kumbor, dok je Delfin zatvoren završetkom glavne turističke sezone. Oni bi trebalo da budu operativni do početka novembra, nakon čega će uslijediti „zimska pauza“ koja će biti iskorišćena za manje intervencije – uređivanje soba i zajedničkih prostorija, kako bi objekti ponovo bili spremni za otvaranje, najvjerovatnije u martu sljedeće godine.

Posjeta svim objektima tokom glavne sezone premašila je očekivanja menadžmenta kompanije, s obzirom da ukupna situacija nije bila obećavajuća u predsezoni. Prema dosadašnjim parametrima, uspjeli su da ostvare promet na nivou od oko 60% sezone iz 2019. godine, kaže za Radio Jadran Popović:

„Posjeta je bila duplo bolja od onoga što smo očekivali. Sva tri hotela bila su otvorena, goste još imamo u hotelima Park i Kumbor, što je u podsezoni vrlo pozitivno. Imamo naše „stare“ goste sa zapadnih tržišta – Francuze, Njemce. Naravno, kapaciteti nijesu sto posto popunjeni, što nije ni za očekivati u ovom periodu. Ali, Hotel Kumbor će sigurno raditi do 15. – 20.oktobra, a Hotel Park do kraja oktobra“, kazao je Popović.

Kad je riječ o strukturi gostiju, hotelski kapaciteti „Carine“ nijesu izuzetak. Kao i u ostalim objektima, najviše gostiju proteklog ljeta bilo je sa regionalnih tržišta:

„Mada, imali smo jedan značajan dio gostiju sa tržišta Ukrajine i Kazahstana, oko 40%“, precizirao je Popović.

U skladu sa neizvjesnom situacijom u predsezoni i najavama za ostatak sezone, cjenovna politika morala je biti korigovana. Naš sagovonik navodi da su cijene u jednom periodu bile za 50% niže u odnosu na uporednu 2019. godinu, nakon čega su ponovo izmijenjene.

Popović je istakao da svi zainteresovani za rad u hotelima kompanije Carine već sada mogu doći u neki od objekata da se informišu i budu angažovani.

„Mi već ovih dana primamo radnike za iduću godinu. To znači da će ti radnici biti angažovani i preko zime i primati novčanu naknadu, jer naš je plan, ako sve bude bilo kako treba, da u martu počnemo sa radom“, zaključio je Popović.

Izvor i foto: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *