Adriatic Marinas uplatio Opštini Tivat skoro 2,4 miliona eura komunalija

Dodajte komentar

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro uplatila je jutros na račun Opštine Tivat 2.387.714 eurana ime naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za poslovno-stambeni kompleks Boka Place koji se gradi u Porto Montenegru.

Tim povodom čelnici Opštine Tivat održali su press konferenciju na kojoj su iznijeli detalje o novom načinu saradnje grada i velikog stranog investitora koji je zadnju naknadu za komunalije Tivtu platio još daleke 2012.godine.

Gradonačelnik Željko Komnenović koji je minulih dana o plaćanju komunalija za Boka Place intenzivno pregovarao sa šeikom Mohamedom Al Šajbanijem – predsjednikom korporacije ICD iz Dubaija koja je vlasnik Porto Montenegra, izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorima i uplatom novca koji je grad očekivao od dadžbina za izgradnju novog luksuznog kompleksa vrijednog preko 100 miliona eura.

Čelnici Tivta saopštili su da je da fanašnjom uplatom Porto Montenegra ukupan očekivani prihod Opštine Tivat od komunalija za 2021. probijen za više od 100 odsto u odnosu na plan.

Ukupni prihodi budžeta trenutno su na nivou od 87 odsto godišnjeg plana, zbog čega će se ići na donošenje odluke o rebalansu budžeta koji će biti uvećan na ukupno nešto preko 20 miliona eura -oko tri miliona više od aktuelnog budžeta.

Komnenović je naglasio da je aktuelna vlast građanskih listi NP, BF i GB uspjela da za manje od godinu dana svoje uprave, Tivat sa pozicije minusa od 4 miliona eura u gradskoj kasi dovede u poziciju da Opština trenutno na svojim računima ima preko 4,2 miliona eura raspoloživog novca i vraćene sve kratkoročne dugove.

Izvor i foto: BokaNews

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *