Norman: Porto Montenegro primjer uspješnog projekta

Dodajte komentar

Porto Montenegro uspješan je primjer realizacije velikog projekta, kazao je ambasador Kanade Džajsl Norman na sastanku sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

Zahvaljujući ambasadoru na posjeti, Komnenović je podsjetio da je jedan od najznačajnijih projekata za Tivat i Crnu Goru – Porto Montenegro, upravo potekao od kanadskog investitora Pitera Manka, te da je ta činjenica trajna spona Tivta sa Kanadom.

On je sa ambasadorom Normanom razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situacij, ali i uopšte o društvenim prilikama u Tivtu.

„Na prošlogodišnjim izborima, građani Tivta su dobili jedinstvenu priliku učešća u „direktnoj demokratiji“, budući da su vlast formirale lokalne građanske liste. A mi ćemo za nepunih godinu dana na vlasti od gotovo četiri miliona budžetskog minusa, stići do plus 4 miliona eura u gradskoj kasi“, rekao je Komnenović.

On je, kako je saopšteno iz Opštine, uvaženog gosta upoznao sa planovima za naredni period, naglašavajući da je cilj aktuelne administracije stvaranje moderne gradske infrastrukture, u rangu sa onom koja se može vidjeti u okviru projekata Luštica Bay i Porto Montenegro.

-Norman se zahvalio na toplom i otvorenom prijemu. On je odnose Crne Gore i Kanade ocijenio vrlo dobrim i rekao kako je epidemija koronavirusa bila svojevrsni ograničavajući faktor rada Ambasade Kanade, te da je njegova namjera obnoviti aktivnosti u Crnoj Gori i regionu. On je najavio promotivne aktivnosti sa ciljem predstavljanja cjelokupnog regiona zainteresovanim kanadskim investitorima, prepoznajući Porto Montenegro kao uspješan primjer realizacije jednog velikog projekta- navodi se u saopštenju.

Predsjednik opštine Komnenović i Ambasador Norman su razgovarali o stvaranju prilika za nove investicione poduhvate, ali i o mogućnostima obnavljanja saradnje u sferi kulture, poput pružanja podrške Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *