Google ukida podršku za telefone proizvedene 2010. i 2011. godine

Google ukida podršku za seriju telefona koji rade na operativnom sistemu Android 2.3.7 Gingerbread, u koju spadaju telefoni proizvedeni 2010. i 2011. godine.

Posljednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, a od danas 27. septembra za njih prestaje podrška matične kompanije i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google naloga, što navodi da će korisnicima biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

U praksi, u radu na telefonu, neće moći da se koriste Google-ove aplikacije kao što su Google Maps, Gmail, YouTube i Google Play. Osim toga, neće moći da se ažuriraju ili instaliraju.

Iz kompanije su najavili da kada bi korisnici pokušali da se uloguju u svoj nalog ili koriste neku od aplikacija, mogli bi da očekuju da im se pojavi “sistemska greška”, koja će ih upozoriti na postojanje greške kod korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim statistikama, u svijetu je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, međutim u pitanju je 10.000.000 aparata.

Postoji način da se problem prevaziđe

Jedno rješenje je svakako da zamijenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 ili noviji softver. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak “menadžer zajednice”, da neke od Google-ovih servisa nastavite da koristite putem pregledača na telefonu.

Check Also

Lučić: Telekom Srbija za ovu godinu planira rekordne prihode veće od milijardu eura

U godini kada slavi 25. rođendan Telekom Srbija ima čime da se pohvali. U posljednje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.