Do kraja oktobra biće formiran penzioni fond Moja penzija

1 komentar

Penzioni fondovi, uobičajeni u Evropi, novina su u Crnoj Gori. Do kraja oktobra biće formiran penzioni fond nazvan Moja penzija.

Za sigurnost uloženih sredstava građanima će garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće. Jedna od ciljnih grupa su i naši pomorci, koje ne prepoznaje državni penzioni fond.

Predstavnica fonda Ljiljana Nikolić smatra da  redovnim mjesečnim izdvajanjem, pomorci stvaraju sigurnost za solidan prihod nakon prestanka plovidbe.

Ona kaže da mjesečne uplate od 200 eura i više korisnike očekuju brojni benfiti i bonusi.

“Fond je taj koji može da vam obezbijedi garanciju za kupovinu stana po povoljnim uslovima, onoga momenta kad se stan isplati on postaje vaše vlasništvo, što ne ugrožava novac koji je određen za penziju, Znači dobijate i penziju i stan”, kaže Nikolić.

Ona ističe da su im potencijalno ciljni klijenti pomorci, koje ne prepoznaje državni Penzioni fond. U tom smislu imaće i ponude za pomorske kompanije.

Nikolić kaže da su za osivanje penzionog fonda u Crnoj Gori uslovi strogi, te da će korisnicima za sigurnost uloženog novca garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Svakako dobra ideja i projekat uz malu ispravku.
    Penzioni fondovi nikako nisu novina u Crnoj Gori.
    Od 2008. godine poslovao je privatni dobrovoljni penzioni fond Atlas Penzija – Penzija Plus, a od 2009. godine Market Penzija.
    U nedostatku poreskih olaksica nazalost nisu uspjeli postici odrzivost, jer su troskovi funkcionisanja drustava za upravljanje prevazilazili prihode, jer su im portfelji bili mali, a naknade koje predstavljaju njihove prihode bile su striktno definisane regulativom i pravilima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *