Zaposleni Telekoma učestvovali u čišćenju obale Morače

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su danas u akciji čišćenja obale Morače, koju je povodom Međunarodnog dana čistih obala organizovala NVO Zero Waste Montenegro.

Crnogorski Telekom je podržao organizaciju ovogodišnje akcije čiji su tradicionalni partneri Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, EU info centar, NVO Naša akcija i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Riječ je o još jednoj u nizu akcija kroz koje Volonterski klub Telekoma promoviše i podržava ekološke inicijative u Crnoj Gori, saopšteno je iz ove kompanije.

„Posebno nam je drago što smo u prilici da učestvujemo u akciji koju organizuje Zero Waste Montenegro, prije svega zato što je riječ o najvećem volonterskom poduhvatu koji se održava jednom godišnje širom svijeta, i ponosni smo što i u našoj zemlji imamo priliku da se pridružimo ovom globalnom pokretu. Drugi razlog leži u činjenici da Zero Waste Montenegro, osim čišćenja obala i podizanja svijesti o štetnosti zagađenja plastikom koje nanosi ogromnu štetu našim rijekama i moru, organizuje i reviziju odnosno prebrojavanje plastičnog otpada, kako bi se skrenula pažnja na najveće zagađivače i kako bi se motivisali da upotrebu plastike svedu na minimum. Odgovoran odnos prema životnoj sredini, samim tim i prema zajednici, za Telekom je važan dio poslovanja, i kroz ovakva partnerstva i podršku sličnim akcijama želimo da taj princip dodatno promovišemo“, kazao je Matija Otašević, ekspert za korporativnu komunikaciju u Telekomu.

Check Also

Šinavatra bi da proda Svetog Nikolu

Kompanija “Global TS Montenegro” Taksina Šinavatre, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera, pokušava da proda jugoistočni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *