“Global projekt” dostavila ponudu za gradnju prve faze groblja na Ćemovskom polju, ponudili 1,36 miliona

Podgorička firma Global projekt jedina je dostavila ponudu za gradnju prve faze novog groblja na Ćemovskom polju. Za ovaj posao, kako su saopštili iz preduzeća Pogrebne usluge, Podgoričani su ponudili 1.363.575 eura.

– Zakonski rok za donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača je 60 dana od dana otvaranja ponuda u okviru tenderske procedure za odabir izvođača radova na ovom projektu. U okviru ovog roka će se pristupiti ocjeni i vrednovanju ponude nakon čega će od strane komisije biti donesena odluka – saopšteno je iz Pogrebnih usluga.

Gradnja groblja na Ćemovskom polju planirana je u dvije faze. Prva faza će obuhvatiti izgradnju pristupnog trga, komemorativnog trga, pet kapela, dijela ogradnog zida i prvog bloka grobnica. Površina kompleksa novog groblja će iznositi 296.000 kvadratnih metara, a predviđena je izgradnja 39.000 novih grobnih mjesta.

U okviru groblja planirana je i izgradnja krematorijuma, rozarijuma, osarijuma, kolumbarijuma, aleja zaslužnih i uglednih građana, kao i parkovska površina sa linearnim zelenilom.

Check Also

Šinavatra bi da proda Svetog Nikolu

Kompanija “Global TS Montenegro” Taksina Šinavatre, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera, pokušava da proda jugoistočni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *