Ponovljen oglas za prodaju imovine Vektre Montenegro u stečaju

Dodajte komentar

Nakon što je poništio prethodni oglas za prodaju imovine nekadašnje kompanije Dragana Brkovića Vektra Montenegro, ukupne vrijednosti 41,2 miliona eura, stečajni upravnik Radojica Grba oglasio je novu prodaju, ali samo za dio imovine vrijedne 14,5 miliona eura.

Riječ je o objektu i zemljištu nekadašnjeg Međunarodnog omladinskog centra u Bečićima, a sada hotela ,,Alet“, koji zauzima 28,5 hiljada kvadrata i hotelskoj opremi. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju fizička i pravna lica koja uplate depozit od 2,5 odsto početne cijene do 11. oktobra, dok je otvaranje ponuda zakazano za dan kasnije u Privrednom sudu.

Od prodaje preostalog dijela imovine, kako saznajemo, Grba je odustao zbog prigovora povjerilaca na procjenu imovine, zbog čega bi trebalo da bude sprovedena nova.

Prvobitnim oglasom za prodaju je, pored ove imovine, ponuđeno zemljište i objekti za 623,6 hiljada eura, poslovna zgrada i 38 hiljada kvadrata zemljišta u Drijenku za 3,1 milion eura, 5,5 hiljada kvadrata sa objektom od 815 kvadrata za 5,4 miliona, poslovna zgrada u Baru od 433 kvadrata za 565 hiljada eura, kao i 16 hiljada kvadrata pašnjaka pete klase u Podgorici za 1,2 miliona eura. Imovina Brkovića u Pljevljima nuđena je 3,2 miliona eura, dok je neplodno zemljište i ruševina starog objekta u Podgorici površine 1,4 hiljade kvadrata koštala 235 hiljada eura.

Stečaj u Vektri Montenegro otvoren je početkom godine na zahtjev NLB Interfinans banke, a Apelacioni sud je potvrdio odluke Privrednog kojim su odbijene Brkovićeve žalbe zbog uvođenja stečaja i odbijanja produženja roka za podnošenje plana reorganizacije, kao i Grbina žalba zbog proglašenja bankrota. U stečaju je prijavljeno 284 miliona eura potraživanja, od čega je Grba osporio 77,6 miliona. U prvom isplatnom redu priznato je 635 hiljada eura, u trećem 35,5 miliona, dok je u preostalom iznosu priznato razlučno pravo NLB interfinansu, Poreskoj upravi, OTP banci i CKB-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *