Skladišta u Luci Bar puna, jer je stopiran šverc cigareta

Skladišta u Luci Bar su puna, jer je stopiran šverc, pa su cigarete koje se tamo nalaze ostale “zarobljene“ i ne mogu biti dalje distribuirane na crno tržište. To je posljedica Odluke Vlade o zabrani daljeg skladištenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar i odlučnosti crnogorskih institucija da tome stanu na kraj“, navodi Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala.

Adžić ističe da je prilikom posljednje posjete Luci Bar i kontrole od potpredsjednika Vlade Dritan Abazović, direktora Uprave prihoda i carina Aleksandara Damjanovića, šefa Sektora za borbu protiv kriminala Dejana Kneževića i šefice stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije Vanje Ćalović Marković, evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi i da institucije sistema nastavljaju aktivno da se bave ovom problematikom.

“Trenutno je suzbijanje šverca cigareta u Crnoj Gori na istorijskom maksimumu i za to zasluge nose crnogorske bezbjednosne institucije, prije svega direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ali i Uprava carina i prihoda, na čelu sa Aleksandrom Damjanovićem, koji su profesionalnim i hrabrim odnosom prema ovom poslu pokazali da Crna Gora, u međunarodnim okvirima, više neće biti prepoznata kao švercerska zemlja. O rezultatima bezbjednosnog sektora i učinjenim u suzbijanju šverca duvanskih proizvoda suvišno je govoriti, pa se i sami građani mogu uvjeriti da se do duvanskih proizvoda sa crnog tržišta sve teže dolazi“, zaključuje Adžić u reagovanju.

Izvor: RTCG

Check Also

Damjanović najozbiljniji kandidat za potpredsjednika vlade i ministra finansija

Dugogodišnji poslanik Aleksandar Damjanović najozbiljniji je kandidat za mjesto potpredsjednika vlade za ekononsku politiku i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *