Google kupuje poslovnu zgradu u Njujorku za 2,1 milijardi dolara

Kompanija Google planira da kupi poslovnu zgradu u Njujorku za 2,1 milijardi dolara, uprkos činjenici da većina njene radne snage i dalje radi iz udobnosti svojih domova.

Ova akvizicija predstavlja najskuplju kupoprodaju nekog poslovnog prostora na tlu Sjedinjenih Američkih Država od početka pandemije, javio je Wall Street Journal, pozivajući se na Real Capital Analytics.

Google od ranije već renovira prostorije zgrade St. John’s Terminal na Trgu Hadson u srcu Menhetna po ugovoru o lizingu, ali sada je najavljeno i da će je otkupiti, kako bi ona postala “čvorište njenog novog kampusa” u Njujorku, potvrdila je finansijska direktorka kompanije Rut Porat.

Analitičari sa portal CNBC vide ovu transakciju kao pozitivan znak za njujorško tržište nekretnina, i povratak velikih poslodavaca u kancelarijske prostore.

Inače, Google je svojim zaposlenima poručio da ne moraju da se vraćaju u kancelarije do januara. Izvršni direktor IT giganta, Sundar Pičaj, ranije je rekao da očekuje da će 20 odsto zaposlenih nastaviti da radi na daljinu nakon ponovnog otvaranja.

Google je, baš kao i druga velika tehnološka preduzeća, ostvario finansijski rast tokom pandemije. Potrošači su se još više oslanjali na kompanijine internet usluge tokom perioda zaključavanja, za potrebe školovanja, poslovanja ili zabave.

Kompanija je ranije najavila da će ove godine uložiti 250 miliona dolara u Njujork i proširiti broj zaposlenih u “Velikoj jabuci” sa 12.000 na 14.000 u narednih nekoliko godina.

Zgrada St. John’s Terminal bi trebalo da bude svečano otvorena do sredine 2023. godine. Prema riječima Rut Porat, ovo mjesto će biti najveća Google-ova kancelarija izvan sjedišta u Kaliforniji. Kampus će imati oko 160.000 kvadratnih metara i u njemu će se nalaziti kompanijini timovi za prodaju i partnerstva.

(Biznis.rs)

Check Also

Zelena, cirkularna ekonomija – ekonomski oporavak i nova kultura življenja i poslovanja Zelena, cirkularna ekonomija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *