Amazon blokirao više od 3.000 online prodavaca

Dodajte komentar

Amazon je do sada blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Iako je u najviše blokiranih prodavaca iz Kine, Amazon navodi da to nije anti-kineska akcija, već dio kampanje koja se sprovodi protiv lažiranih i plaćenih ocjena i review-a na ovoj online prodajnoj platformi.

Borba protiv prevare, ili borba protiv Kine?

Iz Amazona tvrde da se kupci uzdaju u preciznost, autentičnost i istinitost opisa koji često igraju glavnu ulogu prilikom odlučivanja o kupovini. Davanjem lažnih opisa i lažnih ocjena, kupci se dovode u zabludu i navode da kupe nešto što ne odgovara njihovim potrebama i zahtjevima.

Ovo je najveća akcija tog tipa koju je Amazon do sada sproveo, a ima uticaja i na neke veoma popularne kineske kompanije. Pri tome, blokiranje uključuje i zamrzavanje sredstava ovih prodavaca i kompanija od strane Amazona, a procjenjuje se da bi ukupna vrednost svega toga mogla da pređe 15 milijardi dolara.

Plaćene i lažne ocjene predstavljaju ozbiljno kršenje pravila kompanije i takvi prodavci se blokiraju još 2016. godine. Amazon naglašava da će i dalje nastaviti sa ovom akcijom, kao i da radi na poboljšanju internih mehanizama koji će automatski blokirati prodavce koji krše pravila na platformi.

Izvor: Pcpress.rs

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *