Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Dodajte komentar

Povodom 30 godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Telenor je pozvao sve aktere u društvenom životu Crne Gore – Vladu, kompanije i građane – da svi zajedno damo svoj doprinos odgovornijem ponašanju prema životnom okruženju.

U okviru društveno odgovornog poslovanja i u skladu sa Politikom zaštite životne sredine, zaštita i unapređenje životne sredine jedan je od prioriteta kompanije Telenor.

“Zbog toga se u svakodnevnom poslovanju trudimo da pažljivo koristimo prirodna bogatstva, kao i da ih sačuvamo za generacije koje dolaze. Želimo da kod naših zaposlenih, korisnika, kao i svih zainteresovanih strana, izgradimo svijest o mogućnostima kolektivnog i individualnog doprinosa u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine” kazao je izvršni direktor Telenora Branko Mitrović.

Iz te želje, kako su naveli iz Telenora, proizašli su sljedeći rezultati u 2020. godini:

  • Reciklirali smo 708 kilograma starih telefona (elektronski otpad), što je ekvivalent smanjenju emisije 218.109 kilograma ugljen-dioksida.
  • Reciklirali smo 6.785 kilograma otpada.
  • Smanjili smo potrošnju električne energije u upravnim zgradama i prodavnicama za 7,08 odsto.
  • Modernizacijom baznih stanica, redukovali smo period rada agregata, čime smo smanjili potrošnju dizel goriva za 1,01 odsto.
  • U cilju smanjenja emisije štetnih gasova, smanjili smo potrošnju freona za 42,96 odsto, uz prelazak na ekološki prihvatljivije vrste freona.
  • U godini kada je pandemija COVID-19 zaustavila saobraćaj, smanjili smo potrošnju goriva u službenim vozilima za 11,55 odsto, kao i broj pređenih kilometara u avio saobraćaju za 91,10 odsto (240.800 km manje).
  • Sa 12.376 novih korisnika e-računa u 2020. godini, uštedjeli smo 193.601 listova papira i 174.240 koverata.

“Redovnim praćenjem i analizom naših aktivnosti, istrajni smo u namjeri da smanjimo sopstveni uticaj na okolinu u kojoj poslujemo, ali i da inspirišemo druge na ovakve i slične akcije”, navedeno je iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *