“Država da se uključi u rješavanje otvorenih pitanja kroz aktivnosti stručnih odbora Udruženja banaka”

Dodajte komentar

Kroz aktivnosti stručnih odbora Udruženja banaka u rješavanje otvorenih pitanja trebalo bi da se uključe državne institucije, prije svih, Ministarstvo pravde, u cilju postizanja snažnijeg sinhronizovanog djelovanja u postupanju državnih institucija i poslovnih banaka.

Na današnjoj proširenoj sjednici Odbora za problematiku sprečavanja pranja novca i finansiranje terorizma Udruženja banaka, kojoj su osim ovlašćenih iz poslovnih banaka, prisutvovali predstavnici Odbora za usklađenost poslovanja (Compliance), Odbora za platni promet, predstavnici Centralne banke i Uprave policije.

Generalni sekretar UBCG, Bratislav Pejaković otvorio je današnju sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Odbora za problematiku sprečavanja pranja novca i finanansiranje terorizma, Slavko Gačević.

Sjednica je održana shodno uočenoj potrebi za širim institucionalnim odgovorom vezanim za praktična pitanja sprovođenja zahtjeva za zadržavanje transakcija od izvršenja, blokadu novčanih sredstava ili izvršenje prinudne naplate, a prema zahtjevima nadležnih državnih institucija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *