5G u Crnoj Gori: zašto su milisekunde važne?

Dodajte komentar

Sjutra (21. septembar) u 10 sati u organizaciji kompanije Crnogorski Telekom održaće se panel diskusija „5G u Crnoj Gori: zašto su milisekunde važne?“, a zainteresovani će diskusiju moći da prate online, putem YouTube linka https://www.youtube.com/watch?v=1FScWCYylpw ili Facebook stranice Telekoma.

Na diskusiji će biti riječi o trenutnom statusu razvoja 5G mreže u Crnoj Gori i planovima za njeno puštanje u komercijalni rad, kao i o daljim koracima Crnogorskog Telekoma u tom pravcu, nakon inicijalnog uspješnog testiranja mreže koje je realizovano ove godine.

Učesnici će pojasniti i šta dalji razvoj mreže i tehnologija donosi javnoj upravi i građanima, dok će iz Hrvatskog Telekoma predstaviti kako je izgledao proces uspješne implementacije i komercijalizacije 5G mreže u Hrvatskoj, i kakvi izazovi na tom putu mogu očekivati Crnu Goru.

Učesnici panela su:

  • Dušan Banović, direktor sektora za digitalnu transformaciju u Crnogorskom Telekomu;
  • Darko Grgurović, direktor Agencije za elektronske komunikacije (EKIP);
  • Marina Banović, državna sekretarka u Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija;
  • Boris Drilo, direktor sektora tehnike i informacionih tehnologija u Hrvatskom Telekomu.

Iz Telekoma pozivaju sve zainteresovane građane da prate Facebook stranicu i YouTube kanal (https://www.youtube.com/watch?v=1FScWCYylpw) Telekoma, kako bi u utorak dobili obavještenje o početku događaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *