WhatsApp uvodi poslovni imenik

Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosistema, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.

WhatsApp je trenutno jedna od najčešće korištenih aplikacija za dopisivanje koja u trenutku pisanja ovog članka ima više od dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika.

Facebook, društvena mreža koja je WhatsAppov vlasnik u aplikaciju do danas nije pokušala ugurati previše ‘facebookovoskih’ funkcija, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Najnoviji dodatak koji ćemo uskoro možda susresti u WhatsAppu je poslovni imenik s kojim se trenutno mogu zabavljati izabrani korisnici u Brazilu, piše The Next Web.

Glavni čovjek WhatsAppa, Will Cathcart, ovu je funkciju objavio iz komentar da je cijela stvar napravljena sa ‘privatnošću kao glavnim ciljem’. Cathcart tvrdi da kompanija nikad neće bilježiti lokaciju ili ime usluge koju tražite. Ako živite u Sao Paulu, možete pretraživati lokalne prodavnice pomoću funkcije WhatsApp Businessa – menija ‘Businesses Nearby’.

Facebook i Instagram već godinama pokušavaju povezati korisnike s prodavnicama i uslugama te vas navesti da te proizvode i usluge konzumirate putem njihovih platformi. U eri kad još nitko nije znao za WhatsApp Business, niko u aplikaciji nije mogao pretraživati lokale i usluge osim ako ste s njima prije imali neku vrstu kontakta.

WhatsApp već sad nudi usluge plaćanja u Brazilu, što znači da nešto poput poslovnog imenika ima smisla. Uz nove opcije kupci će moći da kupuju stvari uživo i plaćaju ih pomoću WhatsAppa.

Za razliku od Facebooka i Instagrama, razgovori u WhatsAppu nemaju reklame što znači da Facebook mora pronaći način na koji će i iz njih početi izvlačiti novac, a ovo je, sudeći po svemu, način na koji će to raditi.

Izvor: Bug.hr

Check Also

Od 2022. godine Crna Gora otvara vrata digitalnim nomadima

Izmijenjene životne okolnosti, mijenjaju i profil turista koji sada putuju da bi i radili i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *