Xiaomi predstavio pametne naočare

Dodajte komentar

Xiaomi je predstavio sopstvene pametne naočare koje ne snimaju samo fotografije, već i prikazuju poruke i obavještenja, upućuju pozive, pružaju navigaciju i prevode tekst u realnom vremenu. Kompanija stavlja naglasak na malu težinu uređaja, uprkos njegovim bogatim karakteristikama i mogućnostima.

Naočare imaju indikatorsku lampicu koja pokazuje kada se koristi kamera od 5 megapiksela. Xiaomi pametne naočare pokreću četvorojezgarni ARM procesor i rade na Androidu. Takođe, koriste tehnologiju snimanja MicroLED, koja je poznata po tome što ima veću osvjetljenost i duži vijek trajanja od OLED-a. Xiaomi kaže da je odlučio da koristi monohromatski ekran kako bi dovoljno svjetlosti prošlo kroz komplikovane optičke strukture.

Naočare su nezavisno sposobne za mnoge stvari, kao što je odabir najvažnijih obavještenja koja će se prikazivati, uključujući alarme pametne kuće i poruke važnih kontakata. Navigacijska sposobnost uređaja može prikazati mape i upute pred korisnikovim očima. Takođe, može prikazati broj onih koji trenutno zovu korisnikov telefon, a poziv se može preuzeti pomoću ugrađenih mikrofona i zvučnika pametnih naočara. Kompanija još nije objavila cijenu i datum lansiranja naočara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *