Milošević: Tužiocima predato 12 informacija o mogućim krivičnim djelima u državnim kompanijama

Dodajte komentar

Odjeljenje za borbu protiv korupcije u Ministarstvu kapitalnih investicija je za osam mjeseci predalo tužiocima 12 informacija o postojanju mogućih krivičnih djela u državnim kompanijama, od kojih se šest odnosila na moguće zloupotrebe u Željezničkim preduzećima, kazao je rukovodilac tog tijela Milorad Milošević.

Kako je saopštio, po tri su predate vezane za kompaniju Montecargo, tri za Željezničku infrastrukturu, po dvije za Barsku plovidbu, Elektroprivredu i jedna za Crnogorsku plovidbu i sumnjivi izvoz oko 2,600 tona rude boksita iz Nikšića.

“Postupamo tako što prikupljamo informacije. Preventivno smo djelovali i zaustavljali tendere vrijedne od 100 hiljada do 120 miliona u čijim smo tenderskim dokumentacijama prepozanli disktimintaorsi postalvjene uslove”, rekao je Milošević na pres konferenciji Ministarstva kapitalnih investicija.

Od 12 informacija njih pet je predato poslanicima crnogorskog parlamenta, a ozbiljnijih interesovanja za pokretanje parlamentarnih istraga nije bilo, dodaje Milošević.

On je kazao da je Odjeljenje uočilo praksu da odlazeće rukovodstvo u pojedinim energetskim kompanijama pravi sumnjive uslove na tenderima koje organizuju.

“Zadužen sam i za kontakt sa Savjetom za brobu protiv korupcije i dostavljeno im je sve što je traženo”, rekao je Milošević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *