Crnogorski Telekom počasni član udruženja ICT Cortex

Dodajte komentar

Kompanija Crnogorski Telekom od danas je počasna članica ICT udruženja Cortex, a pristupnicu za počasno članstvo potpisali su Tarik Zaimović, izvršni direktor Cortexa, i Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu. Ovo počasno članstvo nastavak je uspješne saradnje koja traje od samog osnivanja udruženja koje okuplja najuspješnije crnogorske ICT kompanije, ističu iz Telekoma i Cortexa.

ICT Cortex i Crnogorski Telekom su u junu ove godine uspješno realizovali takmičenje za učenike Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Takmičenje je podrazumijevalo prezentaciju finalnih rješenja projekta praktične nastave, realizovane kroz partnerstvo članica Cortexa i Elektrotehničke škole, a za najbolji tim Telekom je kao nagradu obezbijedio Arduino paket za robotiku.

Telekom je ICT udruženju Cortex podršku pružao na različite načine od samog osnivanja, pa su svi prethodni koraci prirodno vodili do ovog, ocijenio je na potpisivanju Dušan Banović.

„Memorandum o saradnji koji smo potpisali sa Cortexom sredinom godine pokazao je našu želju da zajedno promovišemo digitalne inovacije i IT vještine u obrazovanju, kao i da zajedno radimo na stvaranju okvira za dalji razvoj ICT ekosistema, ali i unapređivanju i ubrzavanju procesa digitalizacije u Crnoj Gori. Iako je Cortex mlada organizacija, dosadašnja saradnja je bila veoma uspješna i vjerujem da ćemo je jednako uspješno nastaviti kroz dalju saradnju na projektima od značaja za crnogorsko društvo, obrazovanje, i ICT zajednicu“ – zaključio je Banović.

Bilo je veliko zadovoljstvo pokrenuti saradnju sa najvećim telekomunikacionim operaterom u zemlji, a posebno smo ponosni na to što je jedna ovakva kompanija prepoznala značaj i postojanje ICT klastera u Crnoj Gori, izjavio je Zaimović.

„Mi u Cortexu volimo da kažemo da samo udruženi možemo više, te je i ovaj korak dokaz da smo spremni da zajedno djelujemo i stvaramo unapređujući kako ICT zajednicu, tako i zajednicu u cjelini. Zahvalni smo za podršku u dosadašnjem radu i radujemo se budućim projektima sa našom novom počasnom članicom“ – zaključio je Zaimović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *