Blokirano preko tri miliona eura

Dodajte komentar

U prvoj polovini 2021. godine Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu u Podgorici dostavilo predlog za određivanje privremene mjere obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja pokretne i nepokretne imovine u dva predmeta. Po tom osnovu privremeno su blokirana novčana sredstva u poslovnim bankama u iznosu od 3.115.738 eura i 14.667 dolara, pišu Dnevne novine.

Na osnovu ovih predloga blokirana je cjelokupna imovina firme “Navar” koja pripada privredniku Branku Zgradiću protiv kojeg je u toku istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja u produženom trajanju i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Ovom privremenom mjerom zabrane raspolaganja i korišćenja obuhvaćena su marina od 7.442 kvadratnih metara, dok od 2.306 kvadratnih metara, zgrada brodogradnje od 2.823 kvadrata, pristanište od 804 kvadrata, parcela morske obale površine 100 kvadrata na kojoj je izgrađen četvorospratni objekat površine oko 300 kvadrata procij en jene vrij ednosti zemljišta i zgrade oko 690.000 eura.

Prema navodima SDT, Zgradić se tereti da je neosnovano, u poslovnim transakcijama svoje kompanije sa preduzećem Morsko dobro, u periodu od 2009. do 2015. godine, uspio upisati svoju firmu kao vlasnika nepokretnosti na obali mora u Tivtu površine oko 14,5 hiljada kvadrata, a koje su državna svojina Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *