Radna posjeta rukovodstva IRF-a Glavnom gradu

Dodajte komentar

Delegacija Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF), na čelu sa predsjednikom Odbora direktora IRF-a, Velizarom Kaluđerovićem, i izvršnom direktoricom, dr Irenom Radović, boravila je danas u radnoj posjeti Glavnom gradu Podgorica, gdje je sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem i njegovim saradnicima razgovarano o tekućim i planiranim aktivnostima Glavnog grada i privrednih subjekata u vlasništvu Glavnog grada iz domena infrastrukturnih projekata, vodosnadbijevanja, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Rukovodstvo IRF-a upoznalo je Gradonačelnika i njegov tim sa dosadašnjom podrškom IRF-a privrednicima sa teritorije Podgorice, koja je u prethodnom periodu realizovana u iznosu 283 miliona EUR za podršku 1300 privrednih subjekata sa teritorije Glavnog grada. Razgovarano je o aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, uz poseban akcenat na potencijal finansiranja infrastrukturnih i zelenih projekata.

Gradonačelnik Vuković je predstavio ambicioznu agendu za naredni period, aktivnosti u pravcu daljeg smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži uz akcenat na izuzetan učinak Glavnog grada kada je u pitanju povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU. Izrazio je snažnu zainteresovanost da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, s fokusom na unapjeđenje infrastructure, snaženje cirkularne ekonomije, dekarbonizaciju i smanjenje zagađenja. Sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana Glavnog grada i unaprjeđenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o dosadašnjem finansiranju infrastrukturnih projekata od strane IRF-a čiji su nosioci bila preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, kao i podršci održavanju likvidnosti ovih preduzeća. Zajednički je konstatovana posvećenost snaženju saradnje u predstojećem periodu.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *