CKB organizovala vakcinaciju zaposlenih protiv COVID-19 oboljenja

Dodajte komentar

U saradnji sa timom Instituta za javno zdravlje, CKB je organizovala vakcinaciju protiv COVID-19 oboljenja za svoje zaposlene u Podgorici i u drugim crnogorskim gradovima. Članovi tima CKB-a koji su izrazili želju da se vakcinišu, mogli su odabrati jednu od tri trenutno dostupne vakcine.

Povodom organizovanja vakcinacije u zgradi centrale banke, glavni izvršni direktor CKB-a, gospodin Pál Kovács, poručio je:

“Nema dileme da je vakcinacija jedini izlaz iz jako teške situacije u kojoj se nalazimo. Ponosan sam što naši zaposleni to prepoznaju i odgovorno se odnose prema svom zdravlju, ali i zdravlju svojih porodica, kolega i klijenata. Spremnost zaposlenih CKB-a da prime vakcinu, samostalno ili putem akcije koju smo sproveli, dokazuje da u našoj banci njegujemo visok stepen svijesti o značaju opšte dobrobiti.” – zaključio je gospodin Kovács.

Za sve vrijeme trajanja javnozdravstvene krize, najveća banka na crnogorskom tržištu ulaže značajne napore i resurse, kako bi zaštitila zdravlje zaposlenih i klijenata. CKB je prva korporacija u zemlji koja je organizovala edukativnu prezentaciju o značaju vakcinacije. Na pomentoj prezentaciji, dr Senad Begić je odgovarao na pitanja tima CKB-a, s željom da im pruži mogućnost da, na naučno utemeljenim informacijama, donesu odluku koja je u njihovom najboljem interesu.

“Raduje me što su se moje koleginice i kolege u velikom broju odlučile za vakcinaciju protiv COVID-19 oboljenja. Sigurna sam da je to posljedica mnogih akcija koje godinama sprovodimo sa željom da istaknemo da su briga i očuvanje zdravlja prioritet i preduslov svakog uspjeha i zadovoljstva. Podsjetila bih da je CKB banka sa najvećim brojem klijenata u zemlji, pa su članovi našeg tima ovim gestom pokazali da vode računa i o interesu velikog broja ljudi sa kojima su skoro svakog dana u kontaktu. Takođe, koristim priliku da se zahvalim predanom timu Instituta za javno zdravlje što nas je podržao u ovoj akciji.” – istakla je Branislava Maja Vukčević, izvršni direktor Sektora za korporativno upravljanje CKB-a.

Dr Milena Popović Samardžić pohvalila je zaposlene i menadžment CKB-a za odgovoran odnos i sve što je preduzeto u cilju stvaranja bezbjednijeg ambijenta za rad: “Vakcinacija štiti od teških formi bolesti i fatalnog ishoda. Najbolji način da sačuvamo radno aktivno stanovništvo i velike kolektive sa visokom frekvencijom kontakata je vakcinacija.” – poručila je dr Popović Samardžić, načelnica odjeljenja za imunoprofilaksu u Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

Vakcinacija zaposlenih CKB-a protiv oboljenja COVID-19 realizovana je u okviru aktivnosti “CKB – Mjesec zdravlja”. Tokom septembra mjeseca, svi zaposleni u CKB-u imaju mogućnost da obave besplatne preventivne preglede, ali i da podrže akcije od opšteg značaja za društvo.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *