Spajić: U trezoru pola milijarde, suficit u avgustu rekordan

Dodajte komentar
Spajić, Foto: Gov.me

U trezoru države Crne Gore nalazi se pola milijardi eura, na kraju godine dug će biti na nivou od 78 odsto BDP-a, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i najavio da će suficit budžeta u avgustu biti veći od junskog i julskog zajedno. Ministar je za narednu godinu najavio, kako je kazao, veliki razvojni budžet i sigurno povećanje zarada za određene kategorije stanovništva.

Podsjećamo suficit budžeta u junu mjesecu iznosio je tri miliona eura, dok je u julu bio 43 miliona eura.

Spajić je gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore kazao da je državna kasa u mnogo boljem stanju nego je to bila krajem prošle godine, odnosno, kako je kazao, kada smo imali dug na rekordnom nivou od preko 100 odsto po BDP-u i nijesmo imali ništa u trezoru.

“Sada imamo preko pola milijarde eura u trezoru, na kraju godine dug će biti na nivou od 78 odsto BDP-a i to će biti mnogo povoljnija situacija u odnosu na onu koju smo zatekli”, kazao je Spajić.

On smatra da neće biti potrebe za rebalansom budžeta.

“Budžet se izvrašava po planu,imao suficit u junu, julu a sada i u avgustu. Suficit u avgustu će biti veći od junskog i julskog zajedno i o rezultat koji se nije desio u istoriji Crne Gore”, kazao je Spajić.

(rtcg)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *