Zaposleni u CKB-u donirali krv

Dodajte komentar

Jedanaestu godinu zaredom, zaposleni u CKB-u su dobrovoljno donirali krv u Zavodu za transfuziju Crne Gore.

Prepoznajući važnost ove inicijative, članovi tima CKB-a su se u značajnom broju odazvali pozivu za donaciju što je posebno bitno, ako uzmemo u obzir činjenicu da je trenutni broj davalaca smanjen, usljed okolnosti koje su izazvane pandemijom koronavirusa.

Branislava Maja Vukčević, izvršni direktor Sektora za korporativno upravljanje, ovom prilikom je izjavila: “Osim direktne podrške zdravstvenom sistemu koja je dio korporativne kulture i društveno odgovornog poslovanja CKB-a, nastojimo da kod zaposlenih u kontinuitetu promovišemo značaj prevencije, zdravih stilova života i pogotovo načela humanosti. U skladu sa tim, doniranje krvi je jedna od naših najvažnijih akcija i ponosna sam na tradicionalno veliki odziv članova CKB tima. Nema sumnje da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u vremenu koje je pred nama, a uz pomoć prijatelja i profesionalaca iz Zavoda za transfuziju Crne Gore.” – zaključila je gospođa Vukčević.

“Za sve nas zaposlene u Zavodu, koji smo se navikli na prijatno druženje sa našim, sada mogu već mogu slobodno reći, dragim prijateljima iz CKB banke, ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi pruža veliku sigurnost u obezbjeđivanju dovoljnih zaliha, posebno u periodu epidemije. Ono što znamo i što nas posebno raduje je da su ovi tradicionalni susreti na obostrano zadovoljstvo jer traju punih 11 godina.” – istakla je dr Nela Eraković, načelnica Službe za kolekciju krvi Zavoda za transfuziju Crne Gore.

Dobrovoljno doniranje krvi je realizovano u okviru aktivnosti “CKB – Mjesec zdravlja”. Tokom septembra mjeseca, svi zaposleni u CKB-u imaju mogućnost da obave besplatne preventivne preglede, kao i da podrže različite akcije od opšteg zdravstvenog značaja za društvo.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *