Zaposleni u CKB-u donirali krv

Jedanaestu godinu zaredom, zaposleni u CKB-u su dobrovoljno donirali krv u Zavodu za transfuziju Crne Gore.

Prepoznajući važnost ove inicijative, članovi tima CKB-a su se u značajnom broju odazvali pozivu za donaciju što je posebno bitno, ako uzmemo u obzir činjenicu da je trenutni broj davalaca smanjen, usljed okolnosti koje su izazvane pandemijom koronavirusa.

Branislava Maja Vukčević, izvršni direktor Sektora za korporativno upravljanje, ovom prilikom je izjavila: “Osim direktne podrške zdravstvenom sistemu koja je dio korporativne kulture i društveno odgovornog poslovanja CKB-a, nastojimo da kod zaposlenih u kontinuitetu promovišemo značaj prevencije, zdravih stilova života i pogotovo načela humanosti. U skladu sa tim, doniranje krvi je jedna od naših najvažnijih akcija i ponosna sam na tradicionalno veliki odziv članova CKB tima. Nema sumnje da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u vremenu koje je pred nama, a uz pomoć prijatelja i profesionalaca iz Zavoda za transfuziju Crne Gore.” – zaključila je gospođa Vukčević.

“Za sve nas zaposlene u Zavodu, koji smo se navikli na prijatno druženje sa našim, sada mogu već mogu slobodno reći, dragim prijateljima iz CKB banke, ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi pruža veliku sigurnost u obezbjeđivanju dovoljnih zaliha, posebno u periodu epidemije. Ono što znamo i što nas posebno raduje je da su ovi tradicionalni susreti na obostrano zadovoljstvo jer traju punih 11 godina.” – istakla je dr Nela Eraković, načelnica Službe za kolekciju krvi Zavoda za transfuziju Crne Gore.

Dobrovoljno doniranje krvi je realizovano u okviru aktivnosti “CKB – Mjesec zdravlja”. Tokom septembra mjeseca, svi zaposleni u CKB-u imaju mogućnost da obave besplatne preventivne preglede, kao i da podrže različite akcije od opšteg zdravstvenog značaja za društvo.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *