J.P. Morgan kupuje većinski udio u Volkswagenovoj jedinici za platni promet

Dodajte komentar

Investiciona banka J.P. Morgan saopštila je da planira da kupi većinski udio od blizu 75 odsto u Volkswagenovoj jedinici za platni promet.

Američki bankarski gigant je naveo da će s ovim ugovorom proširiti svoje kapacitete za digitalna plaćanja i prvi put ući u automobilsku industriju.

S vremenom, dve kompanije planiraju da razviju ovu VW-ovu platformu i na tržišta izvan automobilskog sektora, istakli su iz J. P.Morgana, prenosi Tanjug pozivajući se na CNBC.

Finansijski uslovi ugovora nisu objelodanjeni, a očekuje se da će transakcija biti okončana u prvoj polovini 2022. godini.

Volkswagen već izvjesno vrijeme ulaže napore da uđe u industriju digitalnih plaćanja. Kompanija je osnovala u Luksemburgu platnu firmu 2017. godine koja, pored ostalog, omogućava klijentima da kupuju i iznajmljuju automobile, da plate parking karte, izvrše uplatu za punjenje električnih vozila, itd.

Ovo je najnovija u nizu akvizicija i investicija J.P. Morgana ove godine. Kompanija je u junu postigla dogovor o preuzimanju britanske online firme za upravljanje bogatstvom Nutmeg, kao i o kupovini platforme OpenInvest, sa sjedištem u San Francisku, koja je fokusirana na etička ulaganja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *