Gmail dobija glasovne i video pozive

Dodajte komentar

Google planira da dosadašnji servis za razmjenu elektronske pošte transformiše u naprednu alatku za komunikaciju koja će sada osim razmjene teksta i fajlova omogućiti glasovne i video pozive.

Plan koji ima Google obuhvata napredni Gmail servis za razmjenu elektronske pošte koji će imati i dodatne opcije.

Kompanija sprema veće Workspace ažuriranje koje će dodati direktno pozivanje korisnika preko Google Meet servisa u Gmail mobilnu aplikaciju.

Korisnicima će biti omogućeno da pozivaju kontakte za kratke „jedan na jedan“ sesije. Ova opcija će takođe poslati „čip“ na korisnikov računar, ukoliko preferira da na pozive odgovara na većem ekranu. Google Meet će u nekom trenutku takođe dodati ovu funkciju.

Izmjene koje se odnose na Workspace obuhvataju i širi redizajn za Gmail, koji ovaj servis čine objedinjenim čvorištem za druge aktivnosti. Tu će biti Google Spaces, preimnenovana i proširena verzija Rooms chat kanala i drugo.

Moguće je očekivati jednostavniju navigaciju između e-mail poruka, chatova, Spaces i Meet sadržaja, kao i poboljšane administrativne i bezbjednosne alatke. Poslovni korisnici će ove izmjene početi da dobijaju danas tokom dana, dok će standardni Gmail korisnici ažuriranje dobiti kasnije.

Ostale karakteristike odnose se na određivanje kada je korisnik u kancelariji ili virtuelno dostupan u svakom trenutku, Companion režim rada za Meet koji omogućava korišćenje audio-vizuelnog hardvera konferencijske sobe i drugo.

Google širi i svoj Meet hardverski ekosistem dodajući dva nova Series One uređaja (Series One Desk 27 all-in-one i Series One Board 65 4K kolaborativna tabla).

Google ima jasne ambicije da Gmail načini prostorom za komunikaciju u kancelariji, a ne samo da ostane servis za razmjenu e-mailova i povremene sastanke.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *