Easy Jet odbio Wizz Airovu ponudu za preuzimanje

Dodajte komentar

Britanski niskotarifni avioprevoznik EasyJet saopštio je da je odbio ponudu za preuzimanje i da će sredstva u iznosu od 1,7 milijardi dolara, koja su mu potrebna da ojača poziciju na evropskom vazduhoplovnom tržištu, prikupiti prodajom akcija s prečim pravom kupovine.

Kompanija nije objavila od koga je dobila ponudu za preuzimanje, ali je navela da je ponuđenom cijenom za preuzimanje svih akcija u osnovi bila potcijenjena njena vrijednost, te da je potencijalni kupac nakon toga rekao da više nije zainteresovan za dogovor.

Reuters navodi da je u dobro obaviještenim izvorima saznao da je ponudu dostavila mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air, koja je odbila da to komentariše.

Izvršni direktor britanskog prevoznika Johan Lundgren rekao je novinarima da je ponuda po svojoj prirodi bila vrlo uslovna, što ju je činilo vrlo neizvjesnom u pogledu ostvarivosti.

Aviokompanija je takođe najavila emisiju akcija s ciljem da ojača bilans stanja ako se nastavi negativan uticaj kovida 19 na poslovanje, a sredstva će iskoristiti i za unaprjeđenje konkurentnost u uslovima očekivanog oporavka evropskog vazdušnog saobraćaja u narednim godinama, na primjer, kroz širenje svog prisustva na ključnim aerodromima kupovinom više slotova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *