Avio-linija između Crne Gore i Njemačke neophodna zbog turista i preduzetnika

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Postojanje avio linije na relaciji Crna Gora – Njemačka veoma je važno za njemačke turiste, poručio je ambasador te zemlje u Crnoj Gori Robert Veber tokom posjete Tivtu.

Kako je istakao, ova linija je od velike važnosti kako bi njemački turisti birali Crnu Goru kao odredište za odmor, ali i kako bi se otvorila vrata svim onim njemačkim preduzetnicima koji bi bili spremni da posuluju u Crnoj Gori.

– Veber je izrazio nadu da će se na lokalnom i državnom nivou generisati energija za nove razvojne projekte i stvaranje jake ekonomske saradnje između dvije države – saopšteno je iz Opštine Tivat.

Predsjednik opštine Željko Komnenović naglasio je kako je Crnoj Gori i Tivtu prijeko potrebna mirna politička situacija i ekonomska stabilnost. Izrazio je spremnost za stvaranje što boljih uslova u cilju privlačenja njemačkih investitora, što bi za konačan cilj imalo otvaranje novih radnih mjesta.

– Takođe je izrazio namjeru Opštine da ka njemačkoj humanitarnoj nevladinoj organizaciji HELP kandiduje projekat stambenog zbrinjavnja pripadnika RE populacije, stanovnika naselja 7. jul u Tivtu – navodi se u saopštenju.

Predsjednik SO Tivat Andrija Petković upoznao je ambasadora sa radom lokalnog parlamenta, ali i ukazao na činjenicu da se veoma često problemi visoke politike sa državnog nivoa, reflektuju na lokalni nivo, što lokalne samouprave ometa u rješavanju problema i pitanja od vitalnog značaja za grad i građane.

– Ovo ne bi trebalo da bude slučaj, a činjenica da vlast u Tivtu pripada građanskim listama pozitivan je pomak na političkoj sceni Crne Gore, pa se o važnim pitanjima po grad odlučuje baš u Tivtu – zaključuje se u opštinskom saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *