Air Montenegro u prva tri mjeseca ostvarila preko 800 letova i prevezla 60 000 putnika

1 komentar

Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro generisala je do sada 3,6 miliona EUR prihoda, ostvarila 800 letova i prevezla 60 hiljada putnika, saopštio je menadžment kompanije. Direktor finansija Nebojša Vuksanović istakao je da je to 30% više od planiranog, kao i da je popunjenost letova preko 70%.

Izvršni direktor kompanije Air Montenegro, Predrag Todorović, kazao je da su u ekstremno kratkom roku uspjeli da polete i ostvarili nevjerovatan rezultat.

„Naš zadatak je da nastavimo da gradimo kompaniju na zdravim osnovama, u kojoj nema političkog zapošljavanja, ni drugih kriterijuma osim kompetencije, jer imamo ekstremno visoke ciljeve koje mogu da iznesu samo najbolji ljudi“, rekao je Todorović.

Finansijski direktor Air Montenegra, Nebojša Vuksanović, kazao je da su projekcije da kompanija postane samoodrživa u narednim godinama i da posluje bez pomoći države te da su uspjeli da period od dana početka generisanja troškova do početka generisanja prihoda svedu na ekstremno kratak rok. ‘’Mi smo godinu počeli u februaru i generišemo troškove od prvog dana, a prihode od dana kada smo imali prvi let tj. 3 mjeseca kasnije zbog čega ne možemo očekivati da kompanija posluje pozitivno”.

U cilju transparentnog poslovanja, finansijski direktor je izjavio da se svi prihodi i rashodi redovno prate te će da poslovni rezultati biti redovno dostavljeni Ministarstvu kapitalnih investicija, javno dostupni te komunicirani u kvartalnim izvještajima.

„Kompanija ima 110 zaposlenih, odnosno 55 zaposlenih po avionu To je u skladu sa najefikasnijim praksama u avio industriji i tim principima ćemo se voditi i dalje. Prethodna je imala preko 100 ljudi po avionu“, naveo je Todorović.

Govoreći o pisanju medija da se avioni Air Montenegra održavaju u Bratislavi, napomenuo je da to nije tačno već da se oni održavaju u Crnoj Gori od strane kompetentne tehničke službe Air Montenegra.

Iz Air Montenegra su takođe izjavili da nije tačno da ne žele saradnju sa Montenegro Airlinesom u stečaju, te da su u mnogim navratima na početku osnivanja kompanije predlagali različite vidove saradnje kada im je to bilo najpotrebnije ali da do iste nikada nije došlo.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • uvedite prodaju karata u poslednjim trenutcima i jeftinu predprodaju, kako ovih 30 posto ne bi zvrljilo prazno, smatram da je to drustveno odgovorno od drzavne kompanije…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *