Nezapamćena slika u barskoj luci u ovom vijeku

Dodajte komentar

Prvi dan septembra na gatovima i sidrištu barske luke protiče u znaku gužve kakva, tvrde upućeni dokeri, u ovom portu nije zapamćena “minimum 20 godina”.

-Ovo je situacija o kojoj se sanjalo, na gatovima oba lučka operatera nema mjesta da se prihvate brodovi, svi vezovi su faktički popunjeni. Jedni pored drugih su i kargo brodovi i kruzeri i najekskluzivnije svjetske jahte-kazao je za portal Feral.bar brodski agent Aleksandar Vukić iz kompanije Allegra Montenegro.

U luci Bar su trenutno na vezu feribot „Dubrovnik” i školski brod Mornarice VCG “Jadran” na gatu V. U njihovoj blizini je na vezu i „Med Silver“, brod za snabdijevanje naftne platforme.

U raspremi na gatovima Port of Adria su odranije kruzeri „Satoshi“ i NCL “Norwegian Escape”, a pored njih je vezan mali kruzer „Belle dell Adriatique“ koji je na sezonskoj liniji.

Na vezu u Port of Adria je i „Libertas H“ koji vozi kontejnere.

Kargo brod NS “Olza” došao je da ukrca ivericu, dok su u AD Luka Bar, na obali pod Volujicom još i „AK Brave“ sa teretom bakra, te „East coast“ .

Na naftnom terminalu je tanker „Delta sea“, a na „bunkeru“-krcanju goriva-nalazi se superjahta „A“ ruskog milijardera Melničenka.

Na sidrištu možda još i impresivnija slika, makar mjereno stotinama miliona dolara, koliko su zajedno vrijedni megajedrilica „Titania“, mega jahta „Olivia O“ supermodernog dizajna i kruzer NCL „Norwegian Dawn“.

-Duralo!-komentar je dokera…

Izvor: feral.bar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *