Cijene nekretnina i dalje rastu: Najskuplje na primorju

Cijene nekretnina i dalje rastu. U odnosu na prvi dio 2021. godine cijene su više za 10%. Iz Privredne komore Crne Gore, za Boje jutra, ističu da na ovo utiče više faktora.

“Prije svega imamo stalnu i stabilnu tražnju. Negdje nakon poboljšanja zdravstvene situacije porasla je potražnja za nekretninama. Drugi faktor je porast cijene građevinskog materijala negdje od 35-40%. Cijene su najviše porasle željezu, bakru, PVC materijalu. Željezo koje je bilo prošle godine 600 eura po toni, ove godine je oko 1.000 eura. Mnoge fabrike u Evropi usljed pandemije su zatvorene jer nijesu radile zbog problema sa radnom snagom.”

Najskuplji kvadrat, kaže Mile Gujić, predsjednik Odbora udruženja građevinarstva Privredne komore, je i dalje na primorju, prednjače Tivat i Budva.

“Najskuplji kvadrat je na primorju. U Tivtu ako govorimo o Luštica bay o nekim kvalitetnim lokacijama, tu se cijene kreću od 2.700 do 7.000 eura , u užoj gradskoj zoni u Tivtu je od 2.500-3.000 eura, a na obodu periferije oko 1.500 eura. Cijene u Budvi su dosta visoke od 1.800 eura po kvadratu, a negdje i do 4.000. Banke su smanjile kamate na uračunate depozite i donekle ljudima se više isplati da štede nekretninama. Na Starom Aerodromu u novogradnji može se naći kvadrat stana od 1.100 do 1.200 eura, dok je na Zabjelu kvadrat bio 1.100 eura, a već sada 1.200.”

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Konglomerat Tata kupio državnu Air Indiu za 2,5 milijarde dolara

Privatni indijski konglomerat Tata Sans kupio je za 2,4 milijarde dolara državnu avio-kompaniju Air India, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *