Francuska Groupama preuzela OTP osiguranje

Francuska osiguravajuća kuća Groupama preuzela je OTP osiguranje i nakon regulatornog odobrenja počeće sa poslovanjem u Hrvatskoj, javljaju hrvatski mediji.

Groupama će u Hrvatskoj poslovati pod imenom Groupama osiguranje i nuditi niz proizvoda iz segmenta životnih i neživotnih osiguranja, kaže se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da će s poslovanjem u Hrvatskoj početi po dobijenom regulatornom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga (HANFA) za preuzimanje OTP osiguranja.

Groupama je OTP osiguranje preuzela od OTP grupe. Finansijski detalji akvizicije nisu objavljeni.

Kako se navodi, strateški savez OTP-a i Groupame sklopljen je 2008. godine te Groupama danas drži značajan vlasnički udio u OTP banci.

Groupama je osiguravač s tradicijom poslovanja u Francuskoj dužom od jednog vijeka i snažnim pozicijama na tržištima širom Evrope, Afrike i Azije, kaže se u saopštenju. Prema iznesenim podacima, posluje na 11 tržišta s 11,5 miliona klijenata, zapošljava 31 hiljadu ljudi, a lani je na nivou grupe ostvarila premijski prihod od 14,4 milijarde evra i operativnu dobit od 306 miliona eura.

Bonitet.com

Check Also

Ekonomist: Izvjesno da će EU na neki način pomoći oko otplate kineskog kredita

Uprkos tome što Evropska unija (EU) nije direktnije odgovorila na prve zahtjeve crnogorske vlade da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *