Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svijetu

Londonski Lloyds ušao je u dvogodišnje partnerstvo sa tehnološkom kompanijom za inovacije iz sektora osiguranja McKenzie Intelligence Services (MIS). Novi ugovor će Lloyds-ovom tržištu omogućiti pristup višestrukim izvorima podataka, uključujući satelitske snimke, putem MIS -ove platforme Global Events Observer (GEO), a ima za cilj da pomogne učesnicima na tržištu da brže donose odluke o potraživanjima i plaćanjima za korisnike, prenosi Insurance Times.

Partnerstvo teži da podrži budućnost na Lloyds Blueprint Two, koji detaljno opisuje planove za izgradnju najnaprednijeg tržišta osiguranja u digitalnom i tehnološkom smislu.

Šef tržišta u Lloyds –u, Partik Tijernan (Patrick Tiernan), izjavio je: „Zaista nam je drago što imamo partnerstvo sa MIS -om. Ugovor pruža Lloyds-ovom tržištu geoprostorne podatke (specifične lokacije), koji će nam omogućiti da bolje služimo svojim klijentima, prije svega brže i efikasnije.

Prema njegovim riječima, kompanija je krenula u stvaranje najnaprednijeg tržišta osiguranja na svijetu, a ovo partnerstvo je još jedan korak ka tom cilju.

Platforma stoga može tržištu Lloyds-a omogućiti pristup analizi globalnih opasnosti u realnom vremenu, poput oluja, požara i poplava.

GEO je sufinansirala i odobrila Evropska svemirska agencija (ESA).

Izvršni direktor MIS –a, Forbs Mekenzie (Forbes McKenzie), istakao je: „Naše učešće u posljednje dvije godine u Lloyds-ovom programu Budućnost omogućilo nam je neuporediv uvid u to kako naša tehnologija može doprinijeti čitavom lancu vrijednosti osiguranja. Željeli bismo da se zahvalimo Lloyds-u na prilici i neizmjerno smo zahvalni ESA-i na sufinansiranju i odobrenju GEO platforme.”

Inženjer poslovnih aplikacija u ESA –i, Volker Šumaher (Volker Schumache), dodao je da je GEO projekat odličan primjer onoga što se može postići ako se globalno dostupno prikupljanje informacija o satelitskoj opservaciji zemlje automatizuje i iskoristi, prenosi Biznis.rs.

„Ovo će u kombinaciji sa zemaljskim geoprostornim podacima pomoći u isporuci inovativne usluge, zasnovane na kupcima, na Lloyds-ovom tržištu, naglasio je Šumaher.

„Kroz naš program za poslovne aplikacije podržavamo kompanije čije poslovanje„ pokreće prostor “radi poboljšanja svakodnevnih aktivnosti i zadovoljavanja stvarnih potreba tržišta, objasnio je on, a piše Insurance Times.

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.