Crna Gora na crvenoj britanskoj listi, easyJet obustavlja letove

Dodajte komentar

Niskotarifni prevoznik easyJet od idućee sedmice obustavlja sezonske letove iz londosnkog Gatwicka i Manchestera za Tivat nakon što je britanska vlada objavila da će Crnu Goru staviti na svoju crvenu listu od ponedjeljka.

Zemlje s crvenih popisa su one za koje britanska vlada kaže da predstavljaju najveći rizik od Covida i da ih ne treba posjetiti “osim u najekstremnijim okolnostima”.

Oni koji se vraćaju iz zemalja s crvene liste moraju u samoizolaciju deset dana u karantinskom hotelu koji je odobrila vlada, rezervisati ga i platiti unaprijed, bez obzira na status vakcinacije pojedinca.

Putnicima koji nemaju britansko ili irsko državljanstvo ili boravište neće biti dopušten ulazak u Englesku na putovanju iz Crne Gore.

Avioprevoznik easyJet će u nedjelju obaviti posljednji let od Tivta do Manchestera, koji je rasprodan, izvijestio je EX-YU Aviation.

Avioprevoznik planirao je do 27. septembra da ima dva sedmična leta iz Gatwicka u Londonu za Tivat, a do 3. oktobra dva sedmičn leta iz Manchestera. Svi letovi nakon ove nedjelje sada su otkazani.

U ovom trenutku Ryanair nastavlja da prodaje letove između lodnosnkog Stansteda i Podgorice, međutim, karte iz glavnog grada Crne Gore za London rasprodane su za nadolazeći let ove nedjelje, dok će karte u jednom smjeru nakon toga koštati više od 340 eura.

U međuvremenu, Air Serbia, kao najprometniji transferni avioprevoznik iz Crne Gore, rasprodan je u svom sektoru Beograd – London Heathrow u nedjelju u poslovnoj i ekonomskoj klasi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *