Forbes izlazi na berzu

Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija, koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će dionice Forbes-a dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC-ovi su hit na investicionom tržištu gdje se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj cijeni dionice kompanije koja u početku nema nikakve imovine čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”).

U Forbes-u tako planiraju da skupe preko 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopštili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pod pretpostavkom da javni akcionari Magnum Opusa neće otkupljivati akcije, akcionari Forbesa će po zatvaranju postati vlasnici približno 22% kompanije, saopštio je Forbes.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom svijeta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja svijeta i među je 50 najposjećenijih sajtova na internetu.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *