EPCG: Od 1. septembra nova akcija Podijelimo teret

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore pokreće deveti ciklus akcije Podijelimo teret namijenjen svim potrošačima iz domaćinstava koji imaju dug po osnovu računa za električnu energiju.
Akcija počinje 1. septembra i trajaće do 30. novembra, i u tom periodu će sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz sedmog ciklusa iste akcije, kao i oni koji žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

“Imajući u vidu složenu situaciju uslijed kovid-19, za deveti ciklus akcije Podijelimo teret, uslov za priključenje akciji stiču svi kupci kod kojih je suma uplata u prethodnm mjesecu zaključno sa datumom zaključivanja sporazuma po povlašćenim uslovima Podijelimo teret 9 jednaka ili veća od posljednje fakture kojoj je istekao valutni rok. Tako se akciji tokom septembra mogu priključiti kupci koji pripadaju domaćinstvima, uz neophodan uslov da je iznos uplata u avgustu, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od julskog računa i da do kraja septembra plate avgustovsku fakturu”, navode iz EPCG.

Dalje preciziraju kako će u oktobru neophodan uslov biti iznos uplata u septembru do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od računa za avgust i da do kraja mejseca bude plaćena septembarska faktura. Za novembar, pak, važi da je iznos uplata u oktobru jednak ili veći od računa za septembar i da bude plaćena oktobarska faktura.

“Domaćinstva koja se priključe akciji Podijelimo teret 9 stiču pravo na: otplatu prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustavu obračuna zatezne kamate. Maksimalan broj rata je 22. Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraće da plate i troškove priključenja. Kupci sa postojećim sporazumom, mogu ga reprogramirati po ovom modelu ako redovno izmiruju svoje obaveze”, dodaju iz EPCG.
Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija pozivom na besplatni broj 19100, putem www.epcg.com, zvanične Fejsbuk strane, na adresi elektronske pošte [email protected], kao i na informativno-naplatnim punktovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *