Sedam godina od osnivanja Lovćen banke – Marljivim radom i pametnim ulaganjima postignuto mnogo

Dodajte komentar

Lovćen banka počela je sa radom 25. avgusta 2014. godine, nastala kao rezultat višedecenijske saradnje poslovnih ljudi iz Crne Gore sa prestižnom međunarodnom finansijskom institucijom – njemačkim DEG-om. U decembru 2020. godine dobili su novog inostranog akcionara – Incofin cvso, uticajni belgijski fond. Ulaskom Incofina u vlasništvo Banke, pored njemačkog investiciono-razvojnog fonda DEG-a, koji je akcionar od samog osnivanja, Lovćen banka AD dobija značajnu internacionalnu podršku, koja se ogleda kroz ulaganja u finansijsku stabilnost, kao i primjenu najbolje međunarodne prakse u poslovanje Banke.

Zahvaljujući prepoznatoj bankarskoj praksi i domaćoj ekspertizi, stvorena je Banka drugačije poslovne filozofije, Banka koja svojim klijentima pruža snažnu podršku.

“Poslovnu mrežu Lovćen banke danas čini 15 poslovnih jedinica. S ciljem da podstaknemo razvoj Sjevera i da damo snažan impuls njegovom razvoju kroz ulaganja u projekte iz agrobiznisa, turizma, energetike i podršku građanima sjevernih opština, otvorili smo filijale u Rožajama, Petnjici i Mojkovcu. Ne zaboravljajući potrebe naših klijenata u Podgorici otvorili smo tri filijale, dok našu mrežu na jugu Crne Gore čini devet modernih poslovnih jedinica na najatraktivnijim lokacijama.

Tim Lovćen banke raste iz godine u godinu i Banka nastavlja sa otvaranjem novih radnih mjesta i već sada broji 150 profesionalaca. Edukujemo nove bankarske kadrove, a istovremeno učimo od najboljih, čime uspostavljamo bankarske standarde za kvalitet rada naših zaposlenih. Stvaramo prostor za mlade ljude, da napreduju i stvaraju, a probleme prevazilazimo uz fer i racionalne odluke. Sve to ne bi bilo moguće da svako od nas u ovaj projekat nije utkao i dio sebe.

Stekli smo na hiljade zadovoljnih klijenata i kreirali paletu proizvoda koja je prilagođena njihovim potrebama.

Banka postoji zbog klijenata, zajedno sa njima osluškuje tržište, jer želi da podrži razvoj zemlje i da u bliskoj budućnosti privredi i građanima bude važna adresa za donošenje bitnih životnih odluka. Profesionalni tim Lovćen banke gradi budućnost sa klijentima, pronalazeći rješenja prilagođena potrebama klijenata, koja će biti stabilna osnova za njihov rast i razvoj. Klijenti prepoznaju posvećenost tima Lovćen banke i svakodnevno nam poklanjaju svoje povjerenje.

U prethodnih godinu dana smo fokus stavili na razvoj sistema za poslovanje Banke, što će biti osnova za jednostavniji i brži razvoj novih digitalnih servisa za naše klijente, čime ćemo postići dodatno poboljšanje korisničkog iskustva i unapređenje kvaliteta naših usluga.

U ovih 7 godina donirali smo značajna sredstva

Pomagali smo zemlji u borbi protiv COVID-19, podržali smo različite projekte u oblasti ekologije i uređenja životne sredine, kulturi, sportu, obrazovanju, kao i donirali određena sredstva ugroženim porodicama i pojedincima.

Danas, slavimo 7 uspješnih godina, u krugu porodice koja svakog dana sve više raste i napreduje. Iako je u zadnje dvije godine naša realnost u znaku pandemije COVID-19, zajedno smo uspjeli da postignemo dobre rezultate na svim poljima poslovanja. Aktiva Banke je skoro 270 miliona eura, kreditni portfolio 183 miliona eura, depozitni portfolio 195 miliona eura, a ostvareni neto profit za prvih 7 mjeseci tekuće godine iznosi 470. 000 eura.

Lovćen banka posebnu zahvalnost duguje svojim akcionarima, koji podržavaju rast i razvoj Banke, kao i brojnim reputabilnim inostranim partnerima, kreditorima i konsultantima, koji su od početka rada Banke, a posebno u vremenu obilježenom negativnim uticajima COVID-19 na globalnu ekonomiju, svojom podrškom i know-how-om doprinijeli stabilnom poslovanju i daljem razvoju Banke”, navodi se u saopštenju Lovćen banke.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *