Rimac najavio novi Bugatti: Mogao bih da napravim nešto ludo

Dodajte komentar

Godinama, pa i decenijama se govori da bi Bugatti mogao da ponudi limuzinu, možda čak i SUV, ali svakako bar još jedan model.

Nagađanjima je sada došao kraj jer je Mate Rimac za Motor Trend otkrio kako bi trebalo da izgleda budućnost Bugattija, piše Index.hr.

Rimac je još prije dvije godine ideju da bi mogao da bude na čelu Bugattija smatrao nemogućom, a sada aktivno učestvuje u kreiranju budućnosti proizvođača najprestižnijih hipersportskih automobila.

Renomirani magazin kaže kako je Mate novi šerif koji želi i može da napraviti nešto mnogo više od Bugattija, pa u njegovoj gami vidi različite modele i, očekivano, električni ili bar elektrifikovani pogon.

“Mogao bih da napravim nešto ludo“, najavio je Mate promjene u kompaniji i onda se malo otvorio: „S tom markom možete da napravite mnogo toga. Možda SUV ili coupe s dugačkom haubom ili nešto apsolutno ludo o čemu niko ne razmišlja.“

Stvari su tu jasne. Rimac će razvijati dva nova Bugattijeva modela, i to do 2030. godine. Prvi je benzinsko-električni hibrid, a drugi električni model. Mate pritom jasno objašnjava kako je VW prevelik i da bi njegov razvoj hipersportskog automobila koštao milijarde. On će, kao maloserijski proizvođač razvoj moći optimizovati i, što je bitno, neće se ograničavati W16 benzinskim motorom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *