Park prirode Piva posjetilo preko 10.000 posjetilaca

Dodajte komentar

Po broju prodatih ulaznica do sada je Park prirode Piva posjetilo preko deset hiljada posjetilaca, odnosno toliko je njih ove godine bilo na raftingu na najatraktivnijem dijelu rijeke Tare od Brštenice do Šćepan Polja kaže Petar Ćalasan iz Parka prirode.

Ćalasan ističe da nisu očekivali ovoliki broj posjetilaca ove godine, obzirom na situaciju sa korona virusom te da su veoma zadovoljni posjetom.

„Trnovačko jezero posjetilo je oko hiljadu ipo turista dok je Stabanjska jezera ove godine vidjelo između 300 i 400 posjetilaca. Ukoliko nas posluži lijepo vrijeme nadamo se da će te brojke u konačnici biti veće“ kaže on.

Kada je riječ o noćenjima, ove godine na teritoriji opštine Plužine registrovano je oko 2700 noćenja.

„Riječ je uglavnom o stranim gostima iz cijele Evrope, mada su ove godine bili dominantni gosti iz Ukraine. Gosti iz inostranstva ostvarili oko 2200 noćenja“

Ćalasan naglašava da se u poslednje vrijeme bilježi trend rasta posjete domaćih gostiju koji iz godine u gonu u sve većem broju posjećuju Plužine i Pivu.

U domaćinstvu Madžarević u Plužinama koje pruža usluge smještaja, gostionice sa domaćom hranom i krstarenje jezerom zadovoljni su ovogodišnjom sezonom.

“Ozirom na stanje sa korona virusom zadovoljni smo ovogodišnjom posjetom koja je naročito bila dobra tokom ovog mjeseca. Najbrojniji su bili strani gosti I to mahom Ukrajinci I Francuzi” kaže Sanja Madžarević.

Ona dodaje da I za septembar ima najava dolaska gostiju ali da sve zavisi od sizuacije sa koronavirusom.

Željko Bakrač ugostitelj i vlasnik Zip linea Eko Piva kao atraktivne turističke ponude, kaže da su zadovoljni sezonom koja je po njegovom mišljenju na nekih 70 odsto u odnosu na 2019 godinu.

“Uglavnom su to bili domaći gosti, odnosno gosti iz zemalja regiona, dok su od stranih posjetilaca to uglavnom bili Ukrajinci. Što se tiče cijena , one su ostale na nivou iz 2019 godine” naveo je on.

Bakrač očekuje da će gostiju biti i u Septembru ali da će usled manjeg broja stranaca taj broj biti niži u odnosu na godine prije korone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *