Do završetka auto-puta 98 dana

Dodajte komentar

Do završetka građevinskih radova na prioritetnoj dionici auto-puta Podgorica Mateševo ostalo je još 98 dana, a kada će on biti otvoren za saobraćaj iz Ministarstva kapitalnih investicija nisu mogli precizirati “Vijestima, jer je potrebno završiti i elektromašinske instalacije, uvezati sistem kontrole i upravljanja, kao i obaviti tehnički prijem i dobiti upotrebnu dozvolu.

Prema crnogorskim propisima, korišćenje složenog inženjerskog objekta, u šta spada i auto-put, nije dozvoljeno prije dobijanja upotrebne dozvole.

Prema posljednjem aneksu ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova kineskim CRBC, svi ugovoreni građevinski radovi treba da budu završeni do 30. novembra 2021.godine.Taj aneks je potpisala nova Vlada u aprilu ove godine, nakon što je istekao prethodni rok od 30. septembra prošle godine, a da tadašnja Vlada nije potpisala aneks u produženju roka.

Novim aneksom Vlada je zadržala sva svoja prava u odnosu na obavezu izvođača da sve ugovorene radove treba završiti do roka od 30. septembra prošle godine.

Na osnovu uvjeravanja izvođača, kao i na osnovu procjene inženjera (nadzor), očekujemo da će građevinski radovi biti završeni u novodefinisanom roku. Ključna činjenica koju ističemo jeste da dajemo prednost kvalitetu, bezbjednosti i dugotrajnosti radova, uz konstantno nastojanje Vlade kao investitora da zaštiti svoje interese, kada je riječ o ovom kapitalnom projektu, koji treba da budu iskorak ka boljoj povezanosti Crne Gore. Naravno, ne zaboravljajući na zadate rokove izgradnje, naveli su iz Ministarstva kapitalnih investicija na pitanje “Vijesti da li očekuju da građevionski radovi budu završeni do novog roka 30. novembra.

Kada će ova dionica auto-puta biti otvorena za saobraćaj, nisu mogli precizirati.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *