Blagi rast na Wall Street-u, azijske berze u zelenom

Dodajte komentar

Cijene dionica na Wall Streetu u utorak su porasle drugi dan zaredom, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq indeks dostigli nove rekordne razine, no uz skromnije trgovanje dok investitori za nove smjernice čekaju sastanak Feda krajem nedjelje.

Dow Jones indeks ojačao je u utorak 30,55 bodova ili 0,09 posto, na 35.366 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,15 posto, na 4.486 bodova, a tehnološki Nasdaq za 0,52 posto, na 15.019 bodova.

Najviše su porasle cijene dionica u tehnološkom, ali i sektorima koji zavise od privrednog ciklusa poput turističkog, maloprodajnog, energetskog, finansijskog…

Na azijskim se berzama u srijedu zadržalo uglavnom pozitivno raspoloženje, zahvaljujući dobrim vijestima o vakcini protiv covida-19 i popuštanju zabrinutosti oko Fedovog stezanja monetarne politike, no trgovalo se oprezno jer investitorima nedostaje novih smjernica.

MSCI indeks azijskih berzi u 7,00 sati bio je u plusu 0,1 posto. Od početka nedjelje tako je na dobitku 3,7 posto, oporavivši se tako s najnižeg nivoa u ovoj godini, na koju se spustio prošle nedjelje

Tokijski Nikkei indeks istovremeno je bio u minusu blagih 0,04 posto. Australijski berzanski indeks, pak, bio u plusu 0,16 posto, a kineski u minusu 0,24 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *