Zvanično: Žugić podnio ostavku na mjesto predsjednika PKCG

Dodajte komentar

Predsjednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) i vlasnik kompanije “Stadion” Vojin Žugić zvanično je obavijestio Skupštinu PKCG da podnosi ostavku na tu funkciju na koju je trebalo zvanično da stupi od 1. septembra kada je trebalo da mu počne mandat.

Vijesti su ranije danas objavile da Žugić neće preuzeti funkciju 1. septembra, kada je trebalo da mu počne mandat, već da će podnijeti ostavku.

Žugić napušta Privrednu komoru mjesec nakon izbora

“Nakon svih dešavanja i aktivnosti koje su posljednjih mjeseci vođene u vezi izbora predsjednika Privredne komore, te nakon mog legalnog i legitimnog izbora za predsjednika od strane skupštine Privredne komore, želim da vas obavijestim da sam nakon sagledavanja postojećeg stanja a u cilju želje da se sačuva i homogenizuje ova institucija donio odluku da podnesem ostavku od 1. septembra na mjesto predsjednika Privredne komore”, naveo je Žugić u dopisu Skupštini PKCG u koju Vijesti imaju uvid.

On je kazao da “imajući u vidu da je aktuelnim političkim i medijskim spekulacijama došlo do podjele i stvaranja antagonizma u redovima članova Komore, a da je moja želja da se sačuva jedinstvo i da se ona institucionalno ojača i još snažnije poveže sa asocijacijama u regionu, obavještavam skupštinu Komore da u ovakvim uslovima ne mogu i ne želim da oreuzmem funkciju predsjednika Komore”.

“Zahvaljujem se članovima Komore na povjerenju koje su mi ukazali izborom na ovu funkciju i molim za razumijevanje ovog mog poteza, jer smatram da je on u funkciji zaštite interesa Privredne komore”, zaključio je Žugić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *