Radulović: Ocjena podobnosti Medojevića za člana Odbora direktora Prve banke prevazilazi moja ovlašćenja

Dodajte komentar

S obzirom da ste mi molbu za davanje preporuke uputili ne samo na lično ime već i kao članu Senata DRI, dužan sam naglasiti da je Senat kolektivni ogran, koji svoje nadležnosti crpi iz člana 144 Ustava Crne Gore. Moja dalja ocjena u dijelu Vaše formalne podobnosti za izbor na funkciju za koju se kandidujete dovela bi me u poziciju da bih izašao iz svojih ustavnih kompetencija i ovlašćenja koje imam kao član ovog kolektivnog organa, saopštio je senator Državne revizorkse institucije Branislav Radulović.

On je iznio svoj stav o Nebojši Medojeviću kao kandidatu za člana Odbora direktora Prve banke, nakon što mu je lider PzP-a uputio molbu za preporuku.

“Vaše obraćanje za davanje preporuke cijenim kao čin ličnog i profesionalnog uvažavanja i dodatno činjenica da ste ga učinili javnim, obavezuje me da odgovorim sa istovjetnim respektom, prikladno profesionalnoj i akademskoj poziciji”, navodi Radulović.

Kako je naveo Medojevićev profesionalni i ukupni društveni angažman poznat mu je duže od tri decenije, počev od studentskih dana kada je bio osnivač prve studenske i antiratne organizacije i kada je, kako kaže,  “suprotno tadašnjim društvenim oklnostima, zastupao progresivne građanske stavove i uvjerenja”.

“U dijelu profesionalne karijere upoznat sam sa Vašim radnim angažmanom, primarno u Agenciji za prestruktuiranje privrede i strana ulaganja u kojoj ste, pored redovnih radnih obaveza, dodatno se istakli objavljivanjem više publikacija i članaka na temu masovne vaučerske privatizacije, prestruktuiranja privrednih subjekata, tranzicije itd. Kvalitet istih potvrđuju dobijene recenzije eminentnih profesora i javnih djelatnika. Stoga, čini mi zadovoljstvo da smo u ovom dijelu Vašeg angažmana, kao i u periodu građanskog i antiratnog aktivizma, imali uspješnu saradnju”, pojašnjava Radulović.

Kada je u pitanju angažman u Skupštini Crne Gore Radulović ukazuje na činjenicu da, bez obzira da li je nastupao sa pozicija opozicionog ili pozicionog poslanika, Medojević je “uvijek afirmativno i sa posebnim respektom komentarisali nalaze DRI”.

“U Odboru za ekonomiju, finansije i budzet, kao i na drugim odborima na kojima su razmatrani nalazi DRI, uz aktivno učešće, davali ste podršku glasajući za zaključke kojima su podržane preporuke vrhovne državne revizije. Na ovaj način dali ste doprinos izgradnji i unapredjenju eksterne budzetske instutcionalne kontrole u Crnoj Gori”, zaključuje Radulović.

Izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *