Gradonačelnik koji će svakom sugrađaninu pokloniti jedan bitcoin

Džejson Stjuart, gradonacelnik gradića Kul Vali u državi Misuri, prikuplja sredstva kako bi svim svojim sugrađanima poklonio po bitkoin.

Stjuart ne želi da bitkoin odmah bude prodat i napominje da će jednoga dana, kada cijena ove kriptovalute bude 500 hiljada dolara ljudi “zaista zažaliti” što su je prodali, prenosi portal Bitkoin.com.

“Imam prijatelje čiji su životi potpuno promijenjeni. Kao da su u roku od samo nekoliko godina, od službenika koji rade od 9 do 5 postali milioneri”, rekao je gradonacelnik Kul Valija, koji sebe naziva preduzetnikom i zaštitnikom životne sredine.

On je otkrio da će većina novca za finansiranje njegovog plana doći od nekoliko neimenovanih BTC investitora.

“Imam nekoliko donatora koji me podržavaju i koji su pristali da uplate svotu novcu jednaku onoj koju ja prikupim, do iznosa od nekoliko miliona dolara. Pokušavam da dobijem i državni novac za svoj plan, ili potencijalno dio novca za oporavak od posledica pandemije korona virusa”, rekao je Stjuart.

Na pitanje da li će se koristiti i gradska sredstva, gradonačelnk Kul Valija je odgovorio: “I to je moguće. Vidjećemo kako će to proći”.

Check Also

Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru 12,9 miliona

Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru prošle godine je iznosio 12,96 miliona eura i bio …

Leave a Reply

Your email address will not be published.