Air Montenegro iznio ozbiljnu turističku sezonu

Dodajte komentar

Ova turistička sezona neuporedivo je bolja od prošlogodišnje, kazao je predsjednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić. Smatra da je nacionalni avioprevoznik za kratko vrijeme postao operativan i iznio ozbiljnu turističku sezonu.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je pitanje da li se ova sezona trebala ovako pripremiti i održati, jer je zdravstveno stanje stanovništva i turista ugroženo zbog epidemiološke situacije.

“Dobro je što su granice otvorene, posebno za zemlje regiona, imamo veliki broj turista iz Srbije, BiH, dolaze Albanci. Region se skoncentrisao na Crnu Goru i desio se veliki bum, ali koliko smo spremni i za to veliko je pitanje, jer su velike kolone i gužve”, rekao je Hodžić.

Ostaje, kaže, pitanje da li će doći do realizacije postsezone, zavisno od epidemiološke situacije u zemlji i regionu.

Hodžić je rekao da je Crna Gora ove godine dala korektne cijene hotelskog smještaja, iako je sve ostalo skupo.

Govoreći o radu nove aviokompanije, on je rekao da je Crna Gora za samo četiri mjeseca osnovala Er Montenegro, koji je za taj period postao operativan.

“Sa jednim avionom u vlasništvu, i jednim iznajmljenim Er Montenegro je iznio ozbiljnu turističku sezonu u njihovim mogućnostima koliko je bilo realno. Slovenci nakon ukidanja Adria Ervejza još nijesu u mogućnosti da osnuju novu kompaniju”, podsjetio je Hodžić.

On je rekao da bi kompletna turistička privreda i građani menadžmentu Er Montenegra trebalo da daju maksimalnu podršku jer je njihova borba bila nevjerovatna.

“Napravili su dobre rezultate, povezali su ponovo Podgoricu i Tivat sa nekim destinacijama sa kojima nijesu povezane, a između Podgorice i Beograda, i Tivta i Beograda, ono što je bilo skupo kod Er Srbije, Er Montenegro je uspio da balansira i da ponudi prave cijene”, rekao je Hodžić.

Zahvaljujući Er Montenegru, kako je rekao, i crnogorske turističke agencije su dobile priliku da rade.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *