Vladan Peković direktor tehnologija i IT-a za Češku i Slovačku

Slovački Telekom potvrdio je niz imenovanja menadžera i promjene u svojoj strukturi. Zive izvještava da će Vladan Peković postati direktor IT -a i tehnologije. Zamijenivši Branimira Marića krajem ovog mjeseca, on će takođe biti na istoj poziciji u T-Mobileu u Češkoj. Peković je u Deutsche Telekom grupi od 2009. godine i trenutno je izvršni direktor u Telekomu Rumunija.

Peković (49) je menadžer s međunarodnim iskustvom na tržištima širov Evrope, Afrike, Latinske Amerike i SAD-a, s preko 22 godine iskustva u području telekomunikacija s fokusom na mrežne i IT integracije, implementaciju, razvoj i rad najnaprednijih mobilnih i fiksnih mreža.

Peković takođe posjeduje značajno iskustvo u Telekom grupi, s raznolikim portfolijima kojima je upravljao. Prije nego što se pridružio timu Telekom Rumunija 2017. godine, Peković je bio je direktor za tehnologiju i informacije u Crnogorskom Telekomu.

S pozicije izvršnog direktora za tehnologiju Telekoma Rumunije, značajno je doprinio digitalizaciji i poboljšanju procesa, a inovativni pristup koji je usvojio doveo je do poboljšanog kvaliteta usluga koje se pružaju kupcima, prenosi Thediplomat.ro.

Nakon podjele komercijalne divizije Slovak Telekoma na dva dijela, Peter Laco će postati šef dijela Enterprise Market (B2B). U novostvorenoj ulozi, on će biti zadužen za cijeli B2B segment.

U drugom imenovanju, Mladem Mitić će postati direktor za Mass Market division, počev od druge polovine septembra.

Zamijenivši Dušana Svaleka, pridružiće mu se iz Deutsche Telekoma, koji je prethodno radio za TDC u Danskoj i Telenor u Norveškoj.

Check Also

Mala aktivnost kriptovaluta, cijene stabilne

Ukupna vrojednost tržišta kriptovaluta je u poslednjih 24 sata ostala maltene nepromijenjena. Prema podacima sajta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *