Ne jenjavaju gužve u Ulcinju, rezervacije i za septembar

Dodajte komentar

Broj gostiju na ulcinjskoj rivijeri u blagom je padu u odnosu na period prije desetak dana, pokazuju nedavno objavljeni podaci lokalne Turističke organizacije, ali velike gužve na gradskim ulicama i brojnim plažama to ne potvrđuju.

Naime, iz TO navode da u Ulcinju boravi 43.129 registrovanih turista, što je za oko 7.000 manje nego u prvoj nedjelji avgusta.

Od tog broja najveći broj turista (34.912) nalazi se u privatnom smještaju, u hotelima je evidentiran 7.331 gost, a u kampovima i odmaralištima 886.

Dakle, gužve ne jenjavaju uprkos naglom pogoršanju epidemiološke situacije, a najave posjete, odnosno buking, pokazuju da će se taj trend nastaviti do kraja mjeseca. Hotelijeri tvrde da na osnovu interesovanja turista i rezervacija i u septembru očekuju više nego dobru posjetu.

– Sezona je premašila sva naša očekivanja i došla do same granice, što se nas tiče. U kontaktima sa kolegama konstatujemo da smo na nivou 2019. i zadovoljni smo. Brine nas epidemiološka situacija i nadamo se da se neće drastično pogoršati u ostatku mjeseca, ali i postezoni za koju imamo najave popunjenosti 75 do 80 odsto – kaže za “Dan” Gano Resulbegović iz Udruženja hotelijera i vlasnik hotela u Starom gradu.

Osim korona virusa kaže da ga brinu i dva velika dugogodišnja problema ulcinjskog turizma.

– Sve nas koji težimo kvalitetnijem turizmu treba da zabrinu problem buke i čistoće koji definitivno moraju nestati iz našeg grada – poručuje Resulbegović.

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, na ulcinjskoj rivijeri oko 70 odsto gostiju dolazi iz zemalja regiona. Tako je najviše registrovanih turista sa Kosova – 24 odsto, dok je po 17 odsto registrovanih gostiju iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iako je, kako tvrde, gostiju više nego 2019, registrovanih je tek oko 60 odsto u poređenju sa tom godinom. Sekretar za privredu i ekonomski razvoj Opštine Ulcinj Agron Ibrahimi izjavio je nedavno da će prema svim statističkim podacima ova turistička sezona biti završena kao uspješna, te da je Ulcinj i ove godine na nivou Crne Gore uspio da bude drugi po posjećenosti.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *