Hrvatska pokrenula servis putem kojeg se može provjeriti da li je plaža privatna

Dodajte komentar

Splitsko-dalmatinska županija predstavila je web servis PomorskoDobro.Dalmacija.hr na kojem se može provjeriti status neke plaže, odnosno je li riječ o “privatnoj plaži” ili slobodnom pomorskom dobru, ali i prijaviti devastaciju ili neovlašćeno okupiranja pomorskog dobra, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Za stanovnike Splita, Trogira, Solina, Omiša, Makarske, otoka Brača, Hvara i Visa te ostatka Splitskodalmatinske županije više ne bi trebalo biti nedoumice nalaze li se na privatnoj plaži ili slobodnom pomorskom dobru. Županija u kojoj se nalazi drugi najveći grad u Hrvatskoj i najveći na hrvatskoj obali predstavila je web servis PomorskoDobro.Dalmacija.hr na kojem se takve informacije mogu brzo provjeriti.

Splitsko-dalmatinska županija prva je u Hrvatskoj povezala sve registre koji prate stanje u priobalju i tako stvorila jedinstven elektronski sistem  praćenja pomorskog dobra. Na web stranici Pomorsko dobro može se pogledati gdje su katastarski do kraja riješene granice pomorskog dobra, gdje postoje koncesije na pomorskom dobru koje uključuju i marine i brodogradilišta, zatim gdje su lučka područja, kao i specijalne mikrolokacije.

Sistem ima i mogućnost prijave devastacije ili neovlaštenog okupiranja pomorskog dobra, piše Jutarnji list.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *