Vlada objavila dokumentaciju o auto-putu

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore objavila je dokumentaciju o izgradnji prve dionice auto-puta Bar-Boljare, koja je od prethodne Vlade bila označena stepenom tajnosti, saopštio je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

“Na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore od juče je dostupna dokumentacija o izgradnji prve dionice auto-puta Bar-Boljare, koja je od prethodne Vlade bila označena stepenom tajnosti”, saopšteno je Nacionalnog savjeta.

Navode da je namjera povećati transparentnost u radu državnih organa, naglašavajući važnost upoznavanja javnosti sa kapitalnim projektima koji država izvodi, a koji su bili dugo godina pod velom tajne i koji su zbog toga budili sumnju kod zainteresovane javnosti.

“Iz Savjeta dalje ističu da će nastaviti sa objavljivanjem dokumenata koja se tiču dosadašnjeg izvođenja radova na auto-putu Bar-Boljare koja ne ugrožava nacionalne interesu, odnosno bezbjednost kritične instrastrukture u Crnoj Gori i koja je u skladu sa Zakonom o određivanju i zaštiti kritične infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Dokumenta su dostupna na OVOM linku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *